Kecskeméten is ifjúsági központot nyitott a Máltai Szeretetszolgálat

Önkéntes központ jött létre Kecskeméten, emellett már mobilapplikáció használatával is mások megsegítésére fordíthatják idejüket az empatikus emberek. Kifejezetten fiatalok számára újított a Máltai Szeretetszolgálat, IfYou programjával már tizenötezrüket megmozgatta a szervezet.  

A Máltai Szeretetszolgálat 1991 óta képviselteti magát Kecskemét városában, számos programot szerveztek már itt. Rászorulók felkutatását és megsegítését végzik, tüzelőt biztosítanak számukra, ha kell, ruhaadományokat szállítanak ki. A lakosság mozgássérült tagjain is segítenek, népkonyhát üzemeltetnek, a családok átmeneti otthonába is várják a rászorulókat. 

Tagjaik közt ugyan vannak fiatalok, de a Máltai Szeretetszolgálat célul tűzte ki, hogy számukat növelni fogja. Ifjúsági önkéntes közösségek hálózata című programjukat márciusban zárták le, jelentéseik alapján rengeteg új fiatal önkéntes csatlakozott hozzájuk, remek hálózatot építettek ki.  

A fiatalok így a középiskolai közösségi szolgálat letelte után is önkéntesek maradhatnak, ráadásul remek csapat tagjai lehetnek. A projekt három éve alatt rengeteg oktatást kaptak, ezáltal az önkéntesség alapjait és fortélyait sajátíthatták el, a jövőben képesek lesznek akár csoportot is maguk köré szervezni. 
 
 
A Máltai adomnyozása
A Máltai adomnyozása
 

Kidolgoztak egy módszertant a fogadóhelyekre vonatkoztatva, IfYou néven fut a Máltai Szeretetszolgálat fiatalokat célzó alkalmazása, illetve ehhez kapcsolódó honlapja is. A mobilappon keresztül önkéntes fogadóhelyeket kereshetnek maguknak, valamint véleményezhetik is azokat, ha volt már munkakapcsolatuk az egységekkel, ezzel homogénebbé téve az önkéntes munkát. 

A szeretetszolgálat Regionális Ifjúsági Önkéntes Központokat hozott létre országszerte, többek közt Kecskeméten. Nyílt ezen kívül Miskolcon, Győrben, Pécsett, Tatabányán, Debrecenben is. 
 

 

 

M. A. 

Forrás: mti

Fotó: Máltai Szeretetszolgálat