Kecskeméten is tovább fejleszt a HBPO

Két magyarországi telephelyén, Kecskeméten és Székesfehérvárott is beruházásokat hajt végre a HBPO.

744 millió forint értékben hajt végre beruházásokat Kecskeméten és Székesfehérvárott a HBPO vállalatcsoport. A vállalat újabb beruházásainak köszönhetően közel 250 munkavállaló beosztása válik biztossá. A két városban történő fejlesztéshez a magyar kormány 255 milliós forintos támogatást biztosított. 

“Az autóipar jelenti a magyar gazdaság gerincoszlopát, az ipari termelés 31 százaléka az autóiparból származik. Kulcskérdés, hogy az elsőkörös beszállítók folyamatosan bővítsék kapacitásaikat, és a nagy multinacionális vállalatok számára a beszállítói láncba minél több magyar vállalkozás tudjon bekapcsolódni” - hangsúlyozta a beruházások bejelentésekor Szijjártó Péter. 

hbpo_torzs

Szijjártó Péter a beruházások bejelentésekor a székesfehérvári gyáregységben

A cég beruházásának köszönhetően a kecskeméti telephelyen a Mercedes gyár számára gyártott front-end modulok gyártási kapacitása fog bővülni, míg a székesfehérvári gyáregységben a Volkswagen csoport számára gyártott alkatrészek gyártási kapacitása fog nőni a jövőben. 

Szijjártó Péter azt is elárulta, hogy a HBPO német vállalat legújabb magyarországi beruházása még jobban összekapcsolja a két ország gazdaságát. Kiemelte, hogy minél jobban megy a német gazdaságnak, annál jobban fejlődik a magyar gazdaság is. A külügyminiszter beszámolója alapján közel 6000 német cég van jelen Magyarországon, amelyek közel 300 ezer magyar munkavállalónak biztosítanak megélhetést. 

A HBPO Manufacturing Hungary Kft. tavalyi nettó árbevétel közel 43 milliárd forint volt a Céginformáció szerint. 

Forrás és képek: MTI/Vasvári Tamás
CS.SZ.