Kecskeméten nővérszálló épül

Dr. Kásler Miklós az emberi erőforrások minisztere, az egészségügyi szakellátók szállóinak fejlesztéséről szóló sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy minden nemzet jövője az egészséges életmódon múlik.

Ennek megfelelően a kormány kiemelt figyelmet fordít az egészségügyre. A munka minőségét az határozza meg, hogy kik és milyen színvonalon dolgoznak, valamint a kórházban dolgozók határozzák meg a kórház hangulatát, az ellátás minőségét, a beteg elégedettséget és a kórház jó hírét.

 

2010 óta folyamatosan került sor az egészségügyi dolgozók különböző rétegeinek támogatására és ezen belül a fizetésemelésekre. A következő 4 évben is emelkedni fognak a szakdolgozói fizetések.  Viszont nemcsak a bér határozza meg az emberek életminőségét, hanem a szociális viszonyok is, ezen segít most a kormány.

 

 

8,5 milliárd forintért 13 megyében jönnek létre nővérszállók. Kecskeméten, Szombathelyen, Kaposváron és Nyíregyházán új nővérszállók épülnek, további 12 településen régebbi nővérszállókat újítanak fel és korszerűsítenek a tervek szerint 2020 év végéig. Ebből a  8,5 milliárd forint támogatásból nagyjából 1600 dolgozó lakhatását tudják biztosítani. Ezzel a lehetőséggel az szakdolgozók lakhatási körülményei javulnak.

 

Az egészségügyi szakellátók szállóinak fejlesztéséről

forrás:youtube - Az egészségügyi szakellátók szállóinak fejlesztéséről

 

Európában kb 1 millió egészségügyi dolgozó hiányzik a rendszerből. Az a cél hogy akik itt vannak azok itt maradjanak, olyan munkakörülmények legyenek ami az életpályájuknak megfelelő, ne akarjanak elmenni külföldre.