Kecskeméten új multifunkcionális sportcsarnok épül

Elindultak a munkálatok a Kecskeméti Katona József Gimnázium területén, ahol egy új multifunkcionális sportcsarnok kerül kivitelezésre. 

Futsal-, kézilabda-, röplabda- és kosárlabda mérkőzéseket is lehet majd rendezni abban az új multifunkcionális sportcsarnokban, amelyet a Kecskeméti Katona József Gimnázium udvarán építenek. A Dózsa György úton épülő komplexum kivitelezési munkálatai már el is kezdődtek. 

Az építési munkálatokat a Horváth Építőmester Zrt. (HÉP) végzi majd el és a sportcsarnok közel 1 milliárd forintból kerül kialakításra. A beruházási költség kétharmadát a társasági adó felajánlások finanszírozzák, a fennmaradó összeget pedig Kecskemét Megyei Jogú Város önkormányzata finanszírozza saját forrásból. 

kecskemet_sportcsarnok_torzs

Számos népszerű sportmérkőzésnek adhat otthont az új csarnok

Az épület nem csak a kecskeméti élsportot szolgálja majd, hiszen a diákok és a szabadidősport központja is a sportcsarnok lesz. A csarnok 1750 négyzetméteren kerül felépítésre, a méretének köszönhetően pedig több sportág mérkőzéseit is meglehet benne rendezni.

A sportcsarnokot akár ki is lehet bérelni, ennek köszönhetően phedig az amatőr sportszervezetek és a lakosság is kihasználhatja a komplexum előnyeit. Az új sportcsarnokot 2022 őszén adhatják át. 

Forrás: Magyar Építők
CS.SZ.