Kecskemétet is érinti a 82 milliárdos beruházás tervezés

Összesen 82 milliárd forintot fordít a kormány a közutak javítására és azok megtervezésére 2021-től, amelynek részeként Kecskemét környékén is renoválják majd az úttesteket. Ebből a pénzből fejezik be az M44-est, de négysávosítás is várható a városban.  

A kormány felmérte, hogy hol mire van igény az ország útfelújításait illetően, ez alapján osztják majd szét a 82 milliárd forintot a javításokra és építésekre. Gyorsforgalmi, főúti, települési elkerülő, csomóponti és hídfejlesztések előkészítésére lesz lehetőség, jelentette be az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

Támogatják többek közt az M44-es Kecskemétig érő szakaszának előkészítését is. A gyorsforgalmi út békéscsabai szakaszát nemrég adták át, az út továbbépítése regionális és országos gazdasági jelentőséggel is bír.  Várhatók az útépítések

Várhatók az útépítések

 

A belső útszakaszok tehermentesítését célzó projekt részeként elkerülő utat terveznek Kecskemétre, valamint a már meglévő főutak négysávosítását készítik elő nemcsak Kecskeméten, hanem például Debrecenben, Nagykanizsán és Veszprémben is.  

A vidéki települések és nagyvárosok útjainak építése azt a célt szolgálja, hogy jobban megközelíthetőek legyenek ezek a térségek akár a lakosság, akár a vállalatok részéről, egyfajta gazdasági fellendülést is ígér a beruházás.  

2021-től első körben a megtervezésé a főszerep, 2026-ig a beruházások előkészítése folyik majd, erre 26 milliárdot szándékoznak költeni. Ha a tervek elkészülnek, azokkal körülbelül 3000 milliárd forintos útfelújítási időszak veheti kezdetét az országban.  

 

 

M. A. 

Forrás:mti