Közlekedést javítana az új munkacsoport Kecskeméten

A belváros forgalmi rendjének és a közösségi közlekedéssel való tehermentesítésének vizsgálatára hoz létre munkacsoportot a kecskeméti önkormányzat.

 

Május 19-én a kecskeméti önkormányzat elfogadta a Szövetség a Hírös Városért című indítványt. A munkacsoport megalakítása érdekében dr. Homoki Tamás, Kecskemét alpolgármestere intézkedett. 
 
A közösségi közlekedés fejlesztését végző munkacsoport vizsgálja a megvalósítás előtt álló útépítési beruházások buszközlekedésre gyakorolt hatását, emellett részt vesz Kecskemét középtávú közlekedési koncepciójának készítésében, a parkolási nehézségek csökkentése érdekében pedig a Nagykörúton belüli közlekedés mérséklését igyekeznek megoldani.
 
A Szövetség a Hírös Városért Egyesület Szőkéné Kopping Rita tanácsnokot és Lejer Zoltánt delegálta. A munkacsoportban részt vesz továbbá  Nemcsik Mátyás képviselő, Nagy Gábor, a Kecskeméti Városfejlesztési Kft. ügyvezetője, Hári Ernő, a Kecskeméti Közlekedési Központ ügyvezetője, dr. Németh Zsolt, a Kecskeméti Városrendészet intézményvezetője, Öveges László főépítész, Varga Miklós és Balogh Zoltán irodavezetők, dr. Gajdácsi Zoltán irodavezető, főmérnök, és Horváth András osztályvezető.
 
A munkacsoport július 1-től Kecskemét város középtávú közlekedési koncepciójának elfogadásáig működik.
 
G.B.
 
 
(Forrás: baon.hu)