Létrejön a Kecskeméti Közlekedési Központ Kft.

A Kecskeméti Közlekedési Központ Kft.-t Kecskemét önkormányzata hozta létre azzal a céllal, hogy ellássa a személyszállítással kapcsolatos tevékenységet a DAKK Zrt. helyett, akivel az önkormányzat nem kívánt szerződést kötni.

Az új cég ebben az évben 133 millió forinttal gazdálkodhat, melynek feladata, hogy gazdasági szereplőként átvegye azokat a feladatokat és hatásköröket, melyet ezidáig a közgyűlés gyakorolt. A tevékenységei közé a buszok közlekedésének megszervezése, forgalomirányítás és ellenőrzés, a menetrendek felülvizsgálata és az utasok tájékoztatása tartozik.

 

A tevékenységei közé a buszok közlekedésének megszervezése.

 

A tevékenységei közé a buszok közlekedésének megszervezése.

 

Ezen felül egy egységes arculatot alakítanak ki, átvizsgálják a lakossági bejelentéseket, észrevételeket, hogy az igényeknek megfelelően tervezzék meg az új szolgáltatásokat. Folyamatosan figyelik a pályázati lehetőségeket, amik hozzájárulhatnak a cég fejlődéséhez.

 

Legkésőbb 2020. január 1-től  veszik át a DAKK Zrt.-től a telephelyet és a cég működéséhez szükséges 25 darab hibrid hajtású csuklós Mercedes Citaro autóbuszt. Ez a Közlekedési Központ nem egy sima buszos társaság lesz, hanem az önkormányzat megbízásából üzemeltetett cég, akik ellátják a szervezési és irányítási feladatokat. Ezért pályázatot írnak ki a buszok, a sofőrök, az üzemanyag és a szervizelés biztosítására. Az önkormányzat ellenőrzési joga megmarad, amit majd a városüzemeltetési bizottságon keresztül fog tudni érvényesíteni.

 

V.Zs.