Megnézhető a Sisi-kiállítás Kecskeméten

Halad a korral a Kecskeméti Katona József Múzeum. A nagy népszerűségnek örvendő Sisi-kiállítást ismét megnyitották - legalábbis online tekinthető meg virtuális kiállítás keretén belül. A Cifrapalotában helyet kapott tárlat ingyenesen látogatható.  

Virtuális séta keretében lehet nézelődni a Kecskeméti Katona József Múzeum Cifrapalota nevű kiállítóhelyén. “Magyarország áldott emlékezetű királynéja” – Sisi, Ferenczy Ida és a magyar udvartartás címmel nyitották meg a város népszerű, időszakos kiállítását az online térben. Az online Sisi-kiállításhoz szükséges munkákat a múzeum munkatársai végezték, pazar felvételeket készítve az egész tárlatról, amely folyosónként járható be.

Ferenczy Ida Sisi társalkodónője volt, kecskeméti születése révén került a tárlat központjába. A királyné gödöllői és budai tartózkodásait is megidézik Kecskeméten, az egész életét, öltözködését, küllemét és “királykisasszony” jellegét bemutatják iratok, korabeli beszámolók, ékszerek és egyéb kiállítási tárgyak segítségével. Rengeteg korhű ruházat is látható, melyek hiteles rekonstrukciói az eredetieknek. Mind Erzsébet királyné, mint Ferenczy Ida, mind pedig Andrássy Gyula ruháinak másolatai megtekinthetők a Cifrapalotában.
 
Az egyik ruha
Az egyik ruha
 
A kiállítást még szeptemberben nyitották meg a nagyérdemű előtt, de a járvány miatt sajnos be kellett zárni az intézményt, így a nagy népszerűségnek örvendő tárlat sem volt látogatható - ezidáig. A műtárgyakra tűpontossággal rá lehet közelíteni, és mind a négy berendezett termet végig lehet járni, ide kattintva. 
  
 

M. A. 

Forrás: mti
Fotó: Kecskeméti Katona József Múzeum