Nagy bejelentést ünnepelt a kecskeméti Mercedes gyár

Komoly mérföldkőhöz érkezett a kecskeméti Mercedes gyár és ezzel együtt a magyar autóipar.

Kecskeméten újabb 50 milliárd forintos beruházási projekt indítását jelentette be a Mercedes, amelynek eredményeképp a magyarországi autóipar egy hatalmas mérföldkövet ünnepelhet. A beruházásnak által a Mercedes a magyarországi gyárában is elkezdi a tisztán elektromos meghajtású járművek sorozatgyártását, korábban pedig hazánkban még egy gyártó sem kezdett sorozatgyártásba a tisztán elektromos meghajtású járműveket tekintve.

A Mercedes a tisztán elektromos SUV modelljét, tehát a Mercedes EQB modellek sorozatgyártását indítja el Kecskeméten. Az azért is óriási előny, hogy itt indítja el a modell sorozatgyártását a német autógyártó, mert az egész világon hatalmas változásokon és innovációkon megy keresztül az autóipar, így az elektromobilitási beruházásoknak még nagyobb jelentőségük van. 

mercedes_torzs

Komoly projektet kapott a kecskeméti Mercedes gyár

A Mercedes 50 milliárd forintos kecskeméti beruházásához a magyar állam 15 milliárd forintos támogatást adott, amelynek eredményeképp a Mercedes több 100 új munkahelyet hozhat létre Magyarországon, valamint biztosítja, hogy megtartja mind a 4400 magyarországi munkavállalóját.

A kecskeméti Mercedes gyár 2022-től már teljesen károsanyag kibocsátás nélkül működik majd, így még jelentősebb gyára lesz a német cégnek. 

Forrás: MTI, Mercedes
CS.SZ.