Népszerűsítik a helyi termelőket a kecskeméti piacon

Április végétől új kampányt indít a Kecskeméti Tanyai Termék Piac a helyi termelők népszerűsítésére. A helyi kistermelők minden héten csütörtökön 13-17 óra között friss és egészséges áruikkal várják vásárlókat a Budai utcai Piaccsarnokban.

A helyi termelők népszerűsítéséért a Budai utcai Piaccsarnok szabadterén hétről hétre 1-1 új termelőt hívnak meg, hogy bemutakozzanak.
 
Kistermelői piac Kecskeméten 
 
Április 29-én Daragó Dénesné mutatkozott be. 2011 óta kistermelőként dolgozik és lekvárkülönlegességeket állít elő. Magas gyümölcstartalmú, prémium kategóriás termékeit piacon, fesztiválokon és élelmiszerüzletekben is forgalmazza. A lekvárokhoz való fő hozzávalókat orgoványi tanyájukon, saját maguk termesztik. Népszerűek a termékei az ínyencek körében is. Érdemes ellátogatni a piacra, mert az állandó kistermelők mellett a Daragó Tanya termékeivel is megismerkedhetnek.
 
Ezen a héten május 06-án Kövecses Mária Klára mutatkozik be. Saját gyümölcsösében 2013 óta gazdálkodik Kecskemét-Hetényegyházán. Kistermelőként a fő bevételi forrása a zöldségek, gyümölcsök feldolgozásából származik. Házi készítésű befőttjeit, lekvárjait és savanyúságait hagyományos receptek alapján készíti el. Pár évvel ezelőtt a kecskemétiek nagy örömére bővítette tevékenységét és különleges ízesítésű, házi puszedlik előállításába kezdett. Az eheti piac fő attrakciója az aszalt szilvás fehér-és tejcsokoládés puszedlije. Ezen kívül vásárolható nála: zakuszka, házi lecsó, vágott vegyes és sütőtök savanyúság, szilva-, szamóca-, sárgarépa-, birsalma-, narancsos, gyömbéres sütőtök lekvár.
 
Idén második alkalommal, friss szamócáival várja a piacon vásárlóit a lajosmizsei Jóriné Gyuris Ágnes őstermelő.
 
A piacon számos kistermelői terméket lehet még kapni: homoktövist, fürjtojást, méz és méhészeti termékeket, lekvárokat, szörpöket, szárítmányokat, gyógyteákat, pékárut, füstölt húsárut, házi sajtokat, friss zöldséget és gyümölcsöt, savanyúságot, horgolt kézimunkákat.
 
A járványügyi intézkedések miatt csak előre csomagolt termékeket árusítanak.
 
A Kecskeméti Tanyai Termék Piacot a Nemzet Agrárgazdasági Kamara és az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület működteti a Kamra-Túra Egyesülettel közösen, amit a Kecskeméti Megyei Jogú Város Önkormányzata támogat.
 
BG
Forrás: MontázsMagazin, Keol