Nyáron kezdik el a sportcsarnok építését

Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere közösségi oldalán adott hangot örömének, miszerint a Katona József Gimnázium területén új sportcsarnokot alakítanak ki. A beruházást a nyáron kezdik meg önkormányzati és pályázati pénzből vegyesen.  

A 936 millió forintos beruházás Szemereyné szerint nem valósulhatott volna meg a helyi vállalkozások nélkül. A vállalkozások társasági adó felajánlásainak köszönhetően épülhet meg az új sportcsarnok a gimnáziumnál.   
 
 
A terület
A terület
 

Az önkormányzat 30 százalékos önrésszel vág bele a projektbe a nyár folyamán. Ha minden jól megy, a 2022-es iskolakezdésre már felépítik. A sportcsarnok a gimnázium melletti parkoló helyére épül majd. Jelenleg a régészeti és kiviteli beszerzési munkálatok előkészületei zajlanak. 

A kecskeméti sportolók és diákok használhatják a profi, multifunkciós tornacsarnokot. A tervek szerint 1750 négyzetméteres épületet húznak fel. Futsal-, kosárlabda-, röplabda- és kézilabdamérkőzéseket is tarthatnak majd az épületben. Az oktatási idő alatt az iskolásoké a pálya, később pedig sportszervezetek és a lakosság is kibérelhetik az egységet.  

 

M. A. 

Forrás: Kecskeméti Lapok
Fotó: Szemereyné Pataki Klaudia/ Facebook