Óriási összeget fordít a Mercedes elektromos autók gyártására

Ötven milliárd forintos beruházást hajt végre a kecskeméti gyártelephellyel rendelkező Mercedes-Benz Manufacturing Hungary, a magyarországi, gigászi összegből történő üzembővítésre azért van szükség, mert a vállalat megkezdi az elektromos autók szériagyártását. 

A bejelentést online sajtótájékoztató keretében tették meg, melyen Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter is részt vett, hiszen az állam is támogatja a projektet 15 milliárd forinttal.

A Mercedes új karosszériaüzemet épít, és megkezdi a kecskeméti gyár technológiai felkészítését az EQB, vagyis a tisztán elektromos autók szériagyártására.

 

Christian Wolff és Szijjártó Péter

Christian Wolff és Szijjártó Péter

 

Christian Wolff, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezető igazgatója úgy nyilatkozott a sajtótájékoztatón, hogy a sorozatgyártás 2021 utolsó negyedévétől kezdődhet el Kecskeméten. Az idén márciusban bejelentett új présüzem pedig 2022-ben megkezdi működését a közlése szerint.

Az ügyvezető maximálisan elégedett a 4400 embert foglalkoztató kecskeméti teleppel, nem véletlenül kezdik itt a gyártást, ugyanis kiemelkedő teljesítményt nyújtanak a dolgozók.  A bevételt tekintve sincs min szégyenkezni. Az mti szerint a magyarországi gyárból 2019-ben mintegy 190 ezer Mercedes-Benz kompakt autó gurult ki, a cég pedig 2019-ben összesen mintegy 3,7 milliárd eurós forgalmat ért el. 

 

 

M. A. 

Forrás: mti