Sikeres évet zárt a kecskeméti Mercedes gyár

A bejelentések alapján rendkívül eredményes éven van túl a Mercedes kecskeméti egysége.

A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. bejelentette, hogy nagyon sikeres évet zártak 2022-ben, az eredményekből pedig a gyárban dolgozó munkatársak is részesedést fognak kapni az idei évben.

A gyár bejelentése alapján a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary munkatársai áprilisban fogják megkapni a rájuk eső plusz összeget. A részesedési bónusz körülbelül bruttó 900 ezer forint lesz, egyszeri kifizetéssel.

merc_kecsk_torzs

Komoly eredményeket ért el tavaly Kecskeméten a Mercedes

A Mercedes 2022-ben számos olyan innovációt indított Kecskeméten, amelyekben a legmodernebb technológiákat alkalmazták és amelyek bevezetésével tovább növelhetőek a gyártási eredmények. 

Feltételezhetően ezek az új beruházások is nagy szerepet játszottak abban, hogy a 2022-es év ilyen eredményesre sikeredett. Hiába volt hiány félvezetőkből, hiába akadtak logisztikai nehézségek, illetve hiába voltak negatív geopolitikai események a régióban, 2022 mégis pozitívra sikeredett.

Kecskeméten jelenleg körülbelül 4500 munkavállalója van a Mercedesnek, a jövőbeli fejlesztések miatt azonban az idei évben több 100 új alkalmazottat terveznek felvenni.

Forrás: MTI
CS.SZ.