Skill-labort adtak át Kecskeméten

A Bács-Kiskun Megyei Oktatókórházban adták át az ország legújabb Skill-laborját Kecskeméten. 

A Bács-Kiskun Megyei Oktatókórházban került kialakításra Magyarország legújabb skill-laborja. A kecskeméti labort már át is adták az oktatókorháznak. Magyarországon már összesen 16 oktatókórházban került kialakításra skill-laborhálózat, amelyben az egészségügyi dolgozók élethű körülmények mellett gyakorolhatják a műtéti beavatkozásokat. 

A labor létrehozása azért fontos, mert rengeteg olyan vadonatúj és modern technológiai megoldás születik az egészségügyi szektorban, amelynek használatára a szakembereket és az egészségügyi dolgozókat fel kell készíteni. 

skill_torzs

A kecskeméti skill-labor

Az országban lévő skill-laborhálózat kiépítésére a magyar kormány mintegy 13 milliárd forintot biztosít, a kecskeméti oktatókórházban pedig 270 millió forintba került a modern labor kiépítésre. 

Az oktatókórházban közel 200 négyzetméteren építették ki a skill-labort, amely orvosi rendelőt, műtőblokkot, operációs szobát, előadót és kiszolgáló helyiségeket kapott. A laborban olyan alapvető dolgok is elsajátíthatók, mint az újraélesztés, illetve számos nehezebb szakmai és orvosi beavatkozások gyakorlására is lehetőség van. 

A kialakított skill-labor legnagyobb előnye, hogy nagyban javulhat a betegek biztonsága, mivel az egészségügyi dolgozók élethű szituációkban gyakorolhatják a teendőket és beavatkozásokat. 

Forrás: MTI
CS.SZ.