Számos bemutatóval készül a 125 éves Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház

13 új bemutatóval várja a látogatókat a 2021/2022-es évadra a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház. Jubileumi évad lesz az idei, hisz az idén 125 éves a színház. 

A teátrum a múlt héten tartott sajtótájékoztatóján elárulta, hogy összesen 13 bemutatót terveznek a következő évadra, amelyben a 125 éves színházat kívánják majd megünnepelni. A Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház igazgatója, Cseke Péter elárulta, hogy a következő színházi évad több pilléren nyugszik majd.

“Az első pillér a közelgő Petőfi-emlékév, amelynek alkalmából a 200 éve született költő egyetlen, 1846 telén írt drámájából, a Tigris és hiénából készül színpadi produkció. A második pillér a jubileum: a teátrum új évadának szlogenje "125 éve a város szívében" lesz, hiszen a színház október 14-én ünnepli fennállásának 125. évfordulóját.”

Az igazgató felelevenítette, hogy I. Ferenc József és Erzsébet királyné trónra lépésének 25. évfordulóján döntötte el Kecskeméten a korábbi Kecskemét tanácsa, hogy felépítik a jelenlegi színházat, amelyet éppen 125 éve, 1896-ban adtak át. Az Elisabeth című musical bemutatását is a jubileumi ünneplés miatt választottak ki az idei évadra.  Karinthy Ferenc születésének 100. évfordulója is komoly figyelmet kap a 2021/2022-es évadban. Ennek okán Karinthy két egyfelvonásos darabja is látható lesz a színházban, méghozzá a budapesti Karinthy Színház, illetve a kecskeméti teátrum koprodukciójában. 

szinhaz_torzs

13 alkalommal is olyan színdarabot láthat a kecskeméti közönség, amelyet korábban még soha a városban

A Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház főrendezője, Szente Vajk is felszólalt a sajtótájékoztatón: "Az Elisabeth című musical bemutatóját a tervek szerint október 15-én tartjuk Polyák Lillával a főszerepben. Új társulati tagként Járai Máté pedig az először október 22-én látható 1x3 néha 4 című vígjátékban, majd január 7-én az Eszenyi Enikő által rendezett A cirkuszhercegnő című operettben mutatkozik be Kecskeméten."

Petőfi Sándor Tigris és hiéna című történeti drámája kis bemutatásra kerül 2022 áprilisában. A darabot még egyszer sem mutatták be a kecskeméti közönség előtt, Pataki András vezetésével azonban ez a mű is debütál Kecskeméten.     

Mivel a kecskeméti stúdiószínház felújításon is át fog esni, így a kivitelezési munkálatok elkezdését követően a Kecskeméti Törvényszéken folytatódnak egyes előadások.


Forrás: MTI
CS.SZ.