Távhőrendszert fejlesztenek Kecskeméten

Elindult a város egyik részén egy nagyszabású távhőrendszer fejlesztési projekt.

A nyár végén elkezdődött Kecskeméten a távhőrendszer modernizálása. A fejlesztés jelenleg a Mindszenti körúton zajlik és a Termostart Kft. hajtja végre. A projekt fő célja, hogy a távhőhöz felhasznált földgáz nagy részét a jövőben már megújuló energiával váltsák ki. 

A beruházással a távhős ingatlanok, házak, óvodák és iskolák ellátásbiztonsága is tovább nőhet, amelynek óriási szerepe van, főleg a jelenlegi világpiaci folyamatokat megvizsgálva. A program célját és nagyságát tekintve ez az eddigi legkomolyabb távhőszolgáltatáshoz kapcsolódó fejlesztése Kecskemétnek és a megyének.

tavho_Torzs

A távhő-projekt a jelenlegi helyzetben óriási fejleszésnek számít

Nem csak a már jelenleg meglévő rendszer kerül fejlesztésre, hiszen a Bácsvíz Zrt. szennyvíztisztítója mellett egy olyan biomassza fütőmű épül fel, amely képes a megújuló energiaforrások hasznosítására. 

Ennek eredményeképp gerinc vezetékkel is bővíteni kell a várost, így a távhőrendszer további 6 kilométer hosszúságú vezetékekkel gyarapodik, amelyek szintén energiatakarékosak. A projekt a jövőben további több 1000 lakos számára teszi elérhetővé a klímatudatos szolgáltatások kihasználását. 

Forrás: Kecskeméti Televízió Nonprofit Kft.
CS.SZ.