Új bölcsőde épül a katonatelepi városrészben

Kecskemét Katonatelep városrészén új bölcsőde épül fel. A két csoportos bölcsőde közel 440 millió forintból kerül kivitelezésre - közölte a város polgármestere. 

Közel 440 millió forintból épül új bölcsőde Kecskeméten. A beruházást európai uniós támogatás által kivitelezi a város - árulta el az MTI-nek Szemereyné Pataki Klaudia, a város polgármestere. A tervek szerint a bölcsőde kétcsoportos lesz és 26 kisgyermek befogadására lesz alkalmas. A beruházás helyszíne a Platán utca lesz, pontosan a Katonatelepi óvoda épülete mellett. 

A bölcsőde közel 500 négyzetméteren fog majd elterülni és az akadálymentes bejutás is megoldott lesz. Mindezek mellett közel 700 négyzetméteres udvart is kialakítanak a beruházás keretein belül, ahol az udvar korszerű játszó eszközökkel lesz felszerelve. 

Az önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretein belül nyerte el a beruházáshoz szükséges összeg nagyrészét, mintegy 411 millió forintot. A kivitelezéshez szükséges további 29 millió forintot az önkormányzat várhatóan saját önerőből egészíti majd ki. 
 
kecskemet_bolcsode_torzs 2022. szeptemberétől már Katonatelepen is lesz bölcsőde
 
Szemereyné Pataki Klaudia elmondta továbbá, hogy folyamatosan javul a Kecskeméthez tartozó Katonatelep élhetősége, ennek következtében pedig a városrész megítélése is. Továbbá hangsúlyozta, hogy a bölcsőde megépítése ahhoz is hozzájárul, hogy csökkenteni tudják a Kecskeméten található városrészek között meglévő fejlettségi különbségeket. 

Az új bölcsőde teljes kivitelezési munkálatai nagyjából 13 hónapig tartanak majd, így az új Katonatelepi bölcsőde várhatóan 2022 szeptemberétől kezdheti fogadni a kisgyermekeket. 

Forrás: MTI
Képeink illusztrációk.
CS.SZ.