Új tornacsarnok épül a Katona József Gimnázium udvarán

Új sportcsarnok kerül kivitelezésre Kecskeméten az egyik városi gimnázium területén. 

Közel 1 milliárd forintból épül fel Kecskemét legújabb sportcsarnoka a Katona József Gimnázium udvarán. A beruházás társasági adó felajánlásokból, illetve önkormányzati önerőből kerül finanszírozásra. A projekt várható értéke 950 millió forint lesz, amelyből 650 millió forintot a társasági adó felajánlások, 300 millió forintot pedig Kecskemét önkormányzata finanszíroz önerőből. A többfunkciós létesítmény a gimnázium parkolójának helyén fog felépülni, mintegy 1750 négyzetméteren. 

Mivel a beruházás jelentős részét a társasági adó felajánlások teszik ki, így a Magyar Labdarúgó Szövetségnek és a ScoreGoal Szabadidősport Kft-nek is nagy szerepe van a projektben, akik teljes mértékben támogatták az ötletet és a várost. 

sportcsarnok_torzs

Számos sportmérkőzéstnek ad majd otthont a csarnok

Az új többfunkciós sportlétesítmény az előzetes tervek szerint már a következő tanévre felépítésre kerül. A csarnokot sportolók, utánpótlás csapatok, diákok és szabadidő sportolók is használhatják tornaórákon, edzéseken vagy akár baráti összejöveteleken.

A pálya 20*45 méteres lesz, így futsal-, kézilabda-, röplabda és kosárlabda-mérkőzések is megrendezésre kerülhetnek rajta. A lelátókon maximum 150 néző fér el. 

Forrás: MTI
CS.SZ.