Zöld projekten belül építik meg Kecskemét új laktanyáját

Teljesen új épületegyüttes kerül Kecskemétre a helyi katasztrófavédelmi szervek elhelyezésére. 5, 3 milliárd forint uniós támogatásból valósul meg a projekt.

Az 5300 négyzetméteres kecskeméti épület nemcsak egy laktanya lesz, a város hivatásos tűzoltó-parancsnoksága és katasztrófavédelmi kirendeltsége mellett a megyei katasztrófavédelmi igazgatósága is itt érhető majd el. 

 

Tűzoltóautók kocsibeállói

Tűzoltóautók kocsibeállói

 

Az építkezést már meg is kezdték, a teljes keretet a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program pályázatán nyerték. Ahogy a projekt neve is mutatja, a beruházás során környezetbarát megoldásokat fognak használni. Napelemekkel oldják majd meg az áramellátást, az épület üzemeltetésének gazdaságosságát pedig talajszondás hűtő-fűtő rendszerrel tudják szabályozni.  

Tíz szerállást építenek a tűzoltókocsiknak, hírközpont, raktár, tárolóhelyiségek, irodák is lesznek a laktanya mellett. Helyben lesz az orvosi és pszichológiai vizsgáló is. A munkálatokat a Külső-Szegedi út és az 5-ös főút kereszteződésénél kezdték meg, várhatóan 2023-ra felyezik be az építkezést.  

 

 

M. A. 

Forrás: mti